Samsun'da 10 bin kadına ulaşacak proje

SAMSUN'da Akademi Grup, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile Kadın ve Toplum Uygulama ve Araştırma Merkezi, 18 ilçe belediyesiyle birlikte, 'Kadın ve Toplum, Beden ve Ruh Gibi Bütündür' adlı projeyi hayata geçirdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 31 Mayıs 2013 17:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Samsun'da 10 bin kadına ulaşacak proje

Proje hakkında bilgi veren Akademi Grup Genel Koordinatörü Yeşim Kıyıcı, "Hedefimiz 18 ilçede 10 bin kadına ulaşabilmek" dedi.

Samsun'da Akademi Grup, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile Kadın ve Toplum Uygulama ve Araştırma Merkezi, 18 ilçe belediyesiyle birlikte 'Kadın ve Toplum, Beden ve Ruh Gibi Bütündür' adlı proje geliştirdi. Bu proje sayesinde kadının ruh halini etkileyen tüm sorunları masaya yatırdıklarını belirten Akademi Grup Genel Koordinatörü Yeşim Kıyıcı, "Kadınların aktif hayata katılımını sağlayarak sosyalleşmeleri ve istihdamını sağlamak için bu projeye büyük önem veriyoruz" dedi.

'AMACIMIZ KADINA FARKINDALIK KAZANDIRMAK'

Kadınların sosyal yaşam içerisinde maruz kaldıkları şiddetin önüne geçmek için çalıştıklarını belirten Yeşim Kıyıcı şöyle konuştu:

"Kadınların aktif hayatın tüm katmanlarında en iyi şekilde görev alabilmelerine yardımcı olma, sorunları tartışıp çözüm üretme noktasında ciddi kazanımlar elde etmenin gayreti içerisinde inançlı ve azimli bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. En büyük amacımız Samsun kadınına farkındalık ve yeni bir ivme kazandırmak. Bu, kadın adına yapılan büyük bir harekettir. Hedefimiz 18 ilçede 10 bin kadına ulaşmak. Bu sayede yerel yönetimlerde kadın sayısını arttırmak istiyoruz."

Hançerli Mahallesi Muhtarı Asuman Erenkaç, Selahiye Mahallesi Muhtarı Derya Özay Bozkurt ve Çiftlik Mahallesi Muhtarı Fatma Öztürk, panelin son bölümünde katılımcılarla anılarını paylaştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber